Eksosoomid mikronõelteraapiaga

Naha kvaliteedi muutmine ja vananemise vastu võitlemine

Pidevalt arenevas regeneratiivse meditsiini valdkonnas on eksosoomihooldused kujunenud paljulubavaks võimaluseks naha kvaliteedi parandamiseks ja vananemise tagajärgedega võitlemiseks. Tehnoloogia arenedes uurivad arstid üha enam uuenduslikke lahendusi, mis kasutavad eksosoomide jõudu naha noorendamiseks ja taaselustamiseks.

“Mõelge eksosoomidele kui sõnumitoojatele, kes edastavad olulist teavet rakkude vahel ja juhivad mitmesuguseid rakulisi tegevusi”

Eksosoomide mõiste

Eksosoomid on pisikesed vesiikulid ehk rakuvälised vesiikulid, mida rakud kommunikatsioonivahendina vabastavad. Need mikroskoopilised osakesed kannavad palju valke, kasvufaktoreid ja geneetilist materjali, nagu RNA ja mikroRNA. Alates 1980. aastatest, kui neid  peeti rakujäätmeteks, on eksosoomid viimase 5–10 aasta jooksul muutunud kuumaks uurimisvaldkonnaks. See hõlmab umbes 100 nanomeetriseid väikeseid sfääre, mis erituvad rakkudest. 

Eksosoomid on nagu väikesed membraanimullid, mis saadetakse rakust välja. Nad on  väikesed minirakud, mis on ehitatud rakkudega sarnaselt ja neil on mingil määral sarnane sisu, kuid neil puudub rakutuum ja nad ei saa paljuneda, mistõttu nad ei ole elus. Väikesed membraanimullid ei ole jäätmed, nagu algselt arvati, vaid need on erinevate signaalmolekulide kandjad, mis võimaldavad rakkudel omavahel üsna arenenud viisil suhelda. 

Kuidas eksosoomid töötavad

Mis puudutab naha tervist ja vananemisvastast võitlust, siis eksosoomid mängivad rakkude taastumise ja kudede paranemise edendamisel otsustavat rolli.

  1. Sidevahend:
    Eksosoomid hõlbustavad rakkudevahelist suhtlust, toimetades oma info naaberrakkudesse. See suhtlus käivitab sündmuste jada, mis soodustavad kollageeni tootmist, parandavad rakkude ainevahetust ja stimuleerivad naharakkude taastumist.
  2. Kollageeni sünteesi stimuleerimine:
    Kollageen on naha struktuurne alus, pakkudes elastsust ja tugevust. Eksosoomid stimuleerivad fibroblaste – kollageeni tootmise eest vastutavaid rakke – soodustades uute kollageenikiudude sünteesi. Selle tulemuseks on paranenud naha tekstuur ning peente joonte ja kortsude vähenemine.
  3. Põletiku vähendamine:
    Eksosoomidel on põletikuvastased omadused, mis aitavad rahustada ärritunud nahka. Moduleerides immuunvastust, ühtlustavad eksosoomid nahatooni ja vähendavad vananemisega seotud punetust või põletikku.
  4. Rakkude regenereerimine:
    Eksosoomid sisaldavad geneetilist materjali, mis võib mõjutada rakkude kasvu ja regeneratsiooniga seotud geenide ekspressiooni. See soodustab naharakkude uuenemist, mille tulemuseks on nooruslikum ja elujõulisem jume.

Tüvirakkude eksosoomide eraldamine

Hiljuti avastati, et tüvirakuravi efekti saab saavutada tüvirakkude eksosoomide isoleerimisega ja nende asemele andmisega. See hõlbustab ja lihtsustab oluliselt keerukat ja kulukat ravi. Eksosoomid on suhteliselt vastupidavad, näiteks võib neid külmutada kuni miinus 80 kraadini ja ümber käia üsna hooletult, ilma et need viga saaksid. Lisaks ei näi nad tekitavat immuunvastust erinevate isikute vahel.

Seega on võimalik võtta ühelt indiviidilt eksosoome ja anda need teisele indiviidile ilma äratõukereaktsioonita. Loomkatsed on näidanud, et ühelt liigilt on võimalik võtta eksosoome ja anda neid probleemideta teisele liigile. On isegi uuringuid, mis näitavad, et loommudelitel on võimalik saavutada terapeutiline toime puuviljade, näiteks viinamarjade ja sidruni eksosoomidega. 

 

Eksosoomiravi esteetilises meditsiinis

Esteetilise meditsiini spetsialistid lisavad oma vananemisvastaste teraapiate portfelli üha enam eksosoomiravi. Eksosoome saab manustada erinevate meetodite abil, sealhulgas paikselt manustades, süstides või kombineerituna teiste noorendamisprotseduuridega.

  1. Paiksed eksosoomihooldused:
    Spetsiaalselt valmistatud eksosoomiseerumid on mõeldud paikseks kasutamiseks. Need seerumid viiakse nahka mikronõelteraapia abil. Praegusel hetkel ongi mikronõelteraapia turulolevate eksosoomipreparaatide põhiline manustamisvõimalus.
  2. Süstitavad eksosoomiteraapiad.
    See meetod on eriti tõhus sügavamate kortsude kõrvaldamiseks ja kollageeni sünteesi soodustamiseks sihtpiirkondades. Süstitavad eksosoomiteraapiad on tulemas ilmselt lähitulevikus.

Eksosoomihoolduste eelised naha kvaliteedi parandamiseks ja vananemisvastaseks hoolduseks

– Looduslik ja ohutu : eksosoomihooldused kasutavad keha loomulikku sidesüsteemi, muutes need ohutuks ja bioloogiliselt sobivaks võimaluseks naha tervise edendamiseks.

– Pikaajalised tulemused: tegeledes vananemise algpõhjustega rakutasandil, pakuvad eksosoomihooldused kauakestvaid tulemusi, soodustades püsivat nahakvaliteedi paranemist.

– Mitmekülgsus: eksosoomihooldused võivad täiendada muid esteetilisi protseduure, nagu laserteraapia, mikronõelteraapia, raadiolaineteraapia,  parandades üldtulemusi ja patsiendi rahulolu.

 

Faktid: eksosoomidel on palju kasutusvõimalusi

Eksosoomide võimalikud meditsiinilised kasutusalad: 

  • Biomarkerid.  Kuna eksosoomidel on tagastusaadress, saab neid kasutada selliste haiguste diagnoosimiseks nagu vähk. Ameerika Ühendriikides on testid juba heaks kiidetud. 
  • Immunoteraapia.  Kasutades eksosoomide enda immunosupressiivset toimet või kinnitades pinnale immunosupressiivseid signaalmolekule, saab eksosoome kasutada immunoteraapias. 
  • Ravimite transportija.  Eksosoome testitakse ravimite bioloogiliste nanotransporteritena. Seejärel võivad nad olla varustatud retseptoritega, mis võimaldavad neil teatud rakke sihtida. Näiteks on võimalik varustada vähirakke tsütostaatikumidega. 
  • Geeniteraapia.  Samuti on võimalik täita eksosoome DNA või RNA-ga, mida saab kasutada retsipientrakkude geneetika muutmiseks. 
  • Vaktsiin.  Nii nagu mõned Covid-19 vaktsiinid sisaldavad mRNA-d, võivad eksosoomid kanda mRNA-d ja toimida vaktsiinidena. Kuna mRNA on eksosoomi sees kaitstud, ei ole ilmselt vaja neid külmutada miinus 80-ni, nagu mõne praeguste vaktsiinide puhul. 
  • Ravimitehased kehas.  Kas modifitseeritud rakkude siirdamise või olemasolevate rakkude geneetilise modifitseerimisega, et toota soovitud ravi sisaldavaid eksosoome, on eesmärk saada kehast oma farmaatsiatehas. Idee seisneb selles, et need rakud eritavad eksosoome koos nende ses olevate ravimitega.

 

Vananemisvastane eksosoomi ampull THESERA Signature EXO PDRN eksosoomi ampull

  • Eksosoomipõhine nahatugevdaja
  • Centella Asiatica Exosome (20 000 ppm)
  • Lactobacillus Exosome (20 000 ppm)
  • Lõhe eksosoom (10 000 ppm)

Peamised koostisosad:

  • Centella Asiatica: oma rahustavate omaduste poolest tuntud Centella Asiatica rahustab nahka, soodustab vananemisvastast toimet ja aitab kaasa naha taastumisele. See aitab taastada naha loomulikku barjääri ja suurendab üldist naha vastupidavust.
  • Lactobacillus ekstratsellulaarsed vesiikulid: need vesiikulid on saadud kasulikest bakteritest, mis soodustavad naha tasakaalu ja tervist. Aitavad säilitada terve naha mikrobioomi, soodustades naha loomulikke protsesse toetavat keskkonda.
  • Salmon Exosome: Oluliste toitainete ja bioaktiivsete ühenditega täidetud Salmon Exosome aitab kaasa rakkude uuenemisele, parandab naha tekstuuri ja edendab nooruslikku välimust.  Aitab nahka taaselustada ja võidelda vananemisilmingute vastu.
  • Naatrium-DNA lahus: naatrium-DNA lahus toetab naha niisutamist. Aitab säilitada niiskust, tugevdab naha niiskusbarjääri ja soodustab üldist naha elastsust.

Eelised:

  •  Taaselustamine:  Eksosoomi ampull taaselustab väsinud ja tuhmi välimusega nahka, taastades selle loomuliku elujõu ja sära.
  • Niisutamine: koostis niisutab nahka sügavuti, parandades niiskuse säilimist ja vältides selle kuivust.
  • Naha regenereerimine: Aitab kaasa naharakkude uuenemisele siledama ja nooruslikuma jume saavutamiseks.
    Rahustavad omadused: rahustab nahka, muutes nahatooni ühtlasemaks.
  • Mikrobioomide tugi: Aitab säilitada terve naha mikrobioomi, luues optimaalset naha tervist soodustavat keskkonda.

 

Niisutav eksosoomi ampull THESERA Signature hüalurooni eksosoomi ampull

 

  • Eksosoomipõhine nahatugevdaja
  • Centella Asiatica Exosome (10 000 ppm)
  • Lactobacillus Exosome (10 000 ppm)
  • 10 tüüpi hüaluroonhappe lahust (500 000 ppm)
  • Botuliini polüpeptiid

Peamised koostisosad:

  • Centella Asiatica: oma rahustavate omaduste poolest tuntud Centella Asiatica rahustab nahka, soodustab vananemisvastast toimet ja aitab kaasa naha taastumisele. See aitab taastada naha loomulikku barjääri ja suurendab üldist naha vastupidavust.
  • Lactobacillus ekstratsellulaarsed vesiikulid: need kasulikest bakteritest saadud vesiikulid soodustavad naha tasakaalu ja tervist. Aitavad säilitada terve naha mikrobioomi, soodustades naha loomulikke protsesse toetavat keskkonda.
  • 10 tüüpi hüaluroonhappe lahuseid (500 000 ppm): sügav ja püsiv niisutus. Pinguldab nahka, vähendades peente joonte ja kortsude teket. Tagab optimaalse niisutuse kõrge kontsentratsiooniga hüaluroonhappe lahustega.
  • Botuliini polüpeptiid: vähedab vananemisilminguid, silendades naha tekstuuri. Aitab lõdvestada näolihaseid, vähendades miimikajooni. Läbimurdeline peptiid nooruslikuma välimuse saavutamiseks.

 

Eelised:

  • Uuenduslik nahahoolduslahendus:  Kasutab eksosoomide jõudu transformatiivsete mõjude saavutamiseks.
  •  Toidab nahka seestpoolt.
  • Särav ja nooruslik jume.
  • Sügav ja püsiv niisutamine: 10 tüüpi hüaluroonhapet põhjalikuks niisutuseks. Parandab niiskuse säilivust.

 

Kirgastav eksosoomi ampull THESERA Signature Red Vitamin Exosome Ampull

  • Eksosoomipõhine nahatugevdaja
  • Centella Asiatica Exosome (10 000 ppm)
  • Lactobacillus Exosome (10 000 ppm)
  • 12 kompleksset multivitamiini (300 000 ppm)
  • Tsüanokobalamiin

Peamised koostisosad:

  • Centella Asiatica Exosome: kasutab Centella Asiatica taastavat jõudu naha uuendamiseks. Edendab tervet ja elavat jumet.
  • Lactobacillus Exosome: saadud kasulikest bakteritest, parandab naha tasakaalu ja elujõudu. Toetab harmoonilist naha mikrobioomi loomuliku sära saamiseks.
  • Tsüanokobalamiin: suurendab naha elujõudu B12-vitamiiniga. Parandab nahatooni säravama ja säravama välimuse saamiseks.
  • 12 kompleksset multivitamiini (300 000 ppm): võimas vitamiinide segu igakülgseks naha toitmiseks. Helendab ja ühtlustab nahatooni.

Eelised:

  • Helendav eliksiir:  annab säravama, helendab ja ühtlustab nahatooni.
  • Loodusest inspireeritud innovatsioon: kasutab eksosoomide jõudu transformatiivsete mõjude saavutamiseks.
  •  Tsüanokobalamiin ja 12 kompleksset multivitamiini tagavad naha igakülgse toitumise. Suurendab naha elujõudu, et anda värskendatud ja taaselustatud välimus.

 

Probleemse naha eksosoomi ampull THESERA Signature BHA eksosoomi ampull

  • Eksosoomipõhine nahatugevdaja
  • Centella Asiatica Exosome (10 000 ppm)
  • Lactobacillus Exosome (10 000 ppm)
  • Bakuchiol
  • Mandelhape

Peamised koostisosad:

  • Centella Asiatica Exosome: kasutab Centella Asiatica regenereerivaid omadusi, et soodustada naha uuenemist. Rahustab  probleemset nahka, luues tervema jume.
  • Lactobacillus Exosome: saadud kasulikest bakteritest, toetab naha tasakaalu ja elujõudu. Tugevdab probleemse naha üldist tervist selgema välimuse saamiseks.
  • Bakuchiol: looduslik alternatiiv retinoolile,  aitab parandada pigmendilaikude välimust. Soodustab siledamat ja ühtlasemat nahatooni.
  • Mandelhape: koorib õrnalt nahka, kõrvaldades liigse rasu.

Eelised:

  • Probleemse naha lahendus: rahustab  ärritunud nahka.
  • Reguleerib rasueritust: mandelhape aitab reguleerida rasu tootmist, vähendades liigset rasu. Soodustab tasakaalustatud ja säravat jumet.
  • Kasutab Bakuchioli jõudu retinooli loodusliku alternatiivina. Toetab naha uuenemist ja soodustab siledamat nahatekstuuri.